Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας

Κάθε χρόνο, η 15η Μαΐου είναι αφιερωμένη στον θεσμό της οικογένειας.

Η Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας καθιερώθηκε το 1993 με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Από τότε, κάθε χρόνο τη 15η Μαΐου γιορτάζουμε την οικογένεια, το σημαντικό ρόλο που παίζει στη ζωή μας και τη σπουδαιότητά της ως βασικό κύτταρο της κοινωνίας.

Οικογένεια είναι οι άνθρωποι με τους οποίους μεγαλώνουμε. Εκείνοι που μας αγαπάνε ανιδιοτελώς, που είναι δίπλα μας από την πρώτη στιγμή που ερχόμαστε στον κόσμο και παραμένουν στο πλευρό μας όσα χρόνια και αν περάσουν. Μας ξέρουν καλύτερα από τον κάθε έναν, συμβάλλουν στη διαμόρφωση του χαρακτήρα μας και είναι αυτοί που μας μαθαίνουν την ζωή. Είναι οι γονείς, τα αδέρφια, οι γιαγιάδες, οι παππούδες, οι θείοι, τα ξαδέρφια, οι φίλοι.

«Η οικογένεια πάνω από όλα» λέμε συχνά και είναι πέρα για πέρα αληθές, γιατί χωρίς αυτήν δεν θα ήμασταν αυτοί που είμαστε σήμερα. Άλλωστε ό,τι και εάν βιώνουμε στην καθημερινότητά μας, δεν θα είχε νόημα εάν δεν μπορούσαμε να το μοιραστούμε με αυτούς τους ανθρώπους.

Μπορεί πολλές φορές να τους έχουμε δεδομένους, δεν θα έπρεπε όμως να είναι έτσι. Κάθε μέρα θα πρέπει να είμαστε ευγνώμονες για την οικογένειά μας και να απολαμβάνουμε τις στιγμές μαζί τους όσο περισσότερο γίνεται.

Η οικογένεια είναι το πρώτο κοινωνικό περιβάλλον που μαθαίνουμε. Σε αυτό το περιβάλλον διαμορφώνεται ο χαρακτήρας μας και παίρνουμε τα πρώτα εφόδια για να διαμορφώσουμε το μέλλον μας. Οι γονείς μας, τα αδέρφια μας, οι γιαγιάδες και οι παππούδες, ακόμα και οι θείοι και τα ξαδέρφια, είναι οι άνθρωποι μας, τα στηρίγματά μας, αυτοί που ξέρουμε ότι ό,τι και να γίνει θα είναι για πάντα δίπλα μας. Το δέσιμο με αυτά τα άτομα είναι αδιαμφισβήτητα μοναδικό και ξεκινάει από την βρεφική ακόμα ηλικία.

Από τις πρώτες ζωγραφιές των παιδιών είναι αυτές που σχεδιάζουν στο χαρτί τη μαμά, τον μπαμπά και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. Οι ζωγραφιές αυτές, δεν είναι απλώς ζωγραφιές. Αυτές οι δημιουργίες αναδεικνύουν τη σημαντικότητα της οικογένειας στη ζωή ενός παιδιού. Οι γονείς και τα αδέρφια είναι τα πρόσωπα που κάνουν τα παιδιά να αισθανθούν ασφάλεια,τα εμπνέουν και οι στιγμές μαζί τους είναι από τις πρώτες εικόνες που αποτυπώνονται στο μυαλό τους.

Παγκόσμια Ημέρα της Oικογένειας λοιπόν σήμερα, και ο καλύτερος τρόπος για να τη γιορτάσουμε είναι υπενθυμίζοντας στους εαυτούς μας πόσο μοναδική και σπουδαία είναι η αγάπη που δίνουμε και παίρνουμε από τους δικούς μας ανθρώπους. 

Πηγη : https://www.mothersblog.gr/

Ένα τεράστιο ευχαριστώ τον φίλο Παναγιώτη και την Αλεξάνδρα για το δικαίωμα να αναρτήσω τις μοναδικές οικογενειακες τους φωτογραφίες !!!

Share this post: