1821-2021. 200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση!!!

Πως είναι δυνατόν να αποτυπωθούν σε μια φωτογραφία 200 χρόνια ελευθερίας και 400 χρόνια σκλαβιάς; Στο συγκεκριμένο concept δυσκολεύτηκα πολύ να βρω τρόπο. Μετά από ένα μήνα σκέψεων, διαβάσματος και προγραμματισμού κατέληξα στην αποτύπωση μίας οικογενειακής στιγμής, γυρνώντας τον χρόνο 200 χρόνια πίσω.

Αφορμή ήταν η συμμετοχή μου σε διαγωνισμό με το συγκεκριμένο θέμα, όπου και πήρα τη 2η θέση. Ήταν από τις λίγες φορές που συμμετείχα σαν μοντέλο, παρ’ ότι δε το συνηθίζω. Η βοήθεια των δικών μου ανθρώπων ήταν το κλειδί για να μπορέσω να αποδώσω τις εικόνες που ακολουθούν.

Η μεγαλύτερη πρόκληση ήταν να βρω όλα τα απαραίτητα αντικείμενα και ακόμη περισσότερο τον κατάλληλο ρουχισμό ώστε να δώσω στην εικόνα την αυθεντικότητα που της αξίζει. Ομολογώ ότι ήταν μία ημέρα δύσκολης φωτογράφισης, κυρίως λόγω του γεγονότος ότι δεν μπορούσαμε να βγούμε σε κάποιο εξωτερικό μέρος λόγω του περιορισμού της κυκλοφορίας. Τα πάντα ήταν κλειστά λόγω της πανδημίας, οπότε ήταν αδύνατο να βρούμε ανοιχτό κατάστημα με παραδοσιακές στολές. Παρόλα αυτά, με την καλή διάθεση του κύριου Νίκου από τον χορευτικό σύλλογο της ένωσης Βαβδινών Θεσσαλονίκης ΕΝΩΣΗ ΒΑΒΔΙΝΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ “ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ κατάφερα να βρώ τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Τελικά όλη η προσπάθεια έγινε μέσα στο σπίτι!! Με τη βοήθεια του κουμπάρου μου Γιώργου και την εξαιρετική προσπάθεια της γυναίκας μου μαζί με τα παιδιά μου και εμένα πρωταγωνιστή μπορέσαμε να αποτυπώσουμε αυτές τις φωτογραφίες. Μέσα από το βίντεο τον φίλου Κωνσταντίνου θα δείτε πως κύλισε η μέρα μας!

Εύχομαι να σας ταξιδέψω πίσω στο χρόνο και να απολαύσετε τη δουλειά μου!!!


Ευχαριστώ πολύ τους: George Agiasotis , Χαρά Κορδονούρη και τα δύο μου παιδιά Γιώργο και Φωτεινή για την συμμετοχή τους. Καθώς και τον vlagogias konstantinos για το back stage video.

Share this post: