31 Μαΐου Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος

Tο παθητικό κάπνισμα αυξάνει τον κίνδυνο εκδήλωσης της νόσου σε μη καπνιστές!
Ο καπνός του τσιγάρου είναι μια πολύ επικίνδυνη μορφή ρύπανσης του αέρα σε κλειστούς χώρους: περιέχει πάνω από 7.000 χημικές ουσίες, 69 από τις οποίες είναι γνωστό ότι προκαλούν καρκίνο. Παρόλο που ο καπνός μπορεί να είναι αόρατος, μπορεί να παραμείνει στον αέρα για μια έως και πέντε ώρες.

Όντας παλιός καπνιστής γνωρίζω πολύ καλά τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος. Για το λόγο αυτό πήρα την πρωτοβουλία να ξεκινήσω το μεγαλύτερό μου, ίσως, project, το Παγκόσμιο Ημερολόγιο, με τη φωτογράφιση αυτή, που σκοπό έχει να αφυπνίσει τον κόσμο και να ευαισθητοποιήσει. Δεν υπάρχει εύκολος τρόπος να γίνει αυτό μέσα από τη φωτογραφία, πέρα από την απόδοση της πραγματικότητας και της σκληρότητας που αυτή εμπεριέχει. Οι εικόνες που ακολουθούν είναι, κατά συνέπεια, αρκετά σκληρές.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω πάρα πολύ τα άτομα που συμμετείχαν σε όλη την προσπάθεια για να μπορέσουμε να αποτυπώσουμε ρεαλιστικά την ιδέα μου. Εγιναν δύο πολύ μεγάλες προσπάθειες, μία με το μοντέλο Γιώργο και μία με το μοντέλο Ντέπυ, για να πραγματοποιηθεί όλη αυτή η διήμερη φωτογράφιση. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύ την καφετέρια Εν Μικρώ που μας φιλοξένησε, καθώς επίσης και τον οίκο τελετών του αγαπημένου μας φίλου, που μας πρόσφερε ό,τι χρειαζόταν για να γίνει η καταγραφή ενός ατόμου που έχει αποβιώσει από το τσιγάρο. Δεν θα μπορούσα να κάνω τίποτα απ’ όλα αυτά αν δεν ήταν στο πλάι μου η Αλεξάνδρα όπως επίσης και η Ρούλα! Ευχαριστώ από καρδιάς που είστε πάντα δίπλα μου σε ό,τι σας χρειαστώ!!!

Model : Despina Yianni

Model : Georgios Papavramidis

Makeup Artist : Alexandra Exarhopoulou

Makeup Artist : Roula Kout

Τοποθεσία : CAFE-BAR Εν Μικρώ (Αλ.Σβώλου 54)


Προσοχή ακολουθούν σκληρές εικόνες.


Share this post: